EN SVENSK KLASSIKER FRÅN 1934

Om Apollo

För dig som älskar att cykla och vill framåt i livet…

En Apollo gör cykling till en skön upplevelse, oavsett om du ”cruisar på stan” eller pendlar långt. Vårt mål är att göra cyklingen ännu skönare och framförallt roligare. När vi designar våra Apollocyklar har vi alltid högsta kvalitet i sikte. Varje del och varje komponent är noga utvalda med just den precision och prestanda som både du och cykeln kräver. När du sitter upp bakom styret på en Apollo kommer du äntligen att känna hur det är att cykla på riktig.
Vår ambition är att skapa genomtänkta cyklar som passar ett aktivt liv. Fokus i kollektionen är klassiska modeller, men vi har också ett stort utbud av hybrider för pendlare samt barn- och juniorcyklar. Sortimentet är stort och varierat, här finns storlekar och modeller för alla åldrar och stilar. Alla är funktionellt byggda enligt ergonomiska principer och med den senaste teknologin för att garantera en så bekväm cykelupplevelse som möjligt.

 

Detaljer

 

Ram/gaffel

En Apollo ska vara din trogna partner i många år. Den ska vara både stadig och lätt och får inte väga för mycket. Därför byggs våra cyklar till största del i aluminium. Vissa modeller har detaljer i carbon.

Pakethållare

Våra standardcyklar levereras alla med fastmonterad pakethållare. Pakethållaren håller för last upptill max 15 kg. Observera att barnsadel (och cykelhjälm) är ett måste om du ska färdas med barn. På våra övriga modeller kan pakethållare monteras på i efterhand.

Växlar

Alla våra cykelmodeller med växlar är utrustade med det bästa systemen från Shimano. För att ge cykeln ett så stort användningsområde som möjligt är utväxlingen anpassad för varje specifik modell.

hjul

Hjul/däck

Hjulen till våra cyklar är designade med förstärkta ekrar och dubbelbottnade fälgar. På våra hybrider sitter Schwalbe-däck med bra punkteringsskydd. Tänk på att byta till vinterdäck med dubbar om du ska köra året runt. Ha alltid lite lägre däckstryck om det är isigt, så fäster dubbarna betydligt bättre.

Sadel

De flesta av våra sadlar är ergonomiska. De är noggrant utformade och designade för att ge stöd. Tryckavlastande skum samt sömfritt överdragsmaterial gör dem både sköna och vattenavvisande.

broms

Bromsar

Shimanos hydrauliska skivbromsar sitter på de mer avancerade modellerna. Skivbromsar kräver mindre underhåll och håller längre än vanliga fälgbromsar. Dessutom ger det lite extra bromskraft och fungerar bättre i ur och skur. På de 3- och 7-växlade cyklarna sitter växlarna inkapslade i navet och har heltäckande kedjeskydd, som skyddar dem mot smuts.

pedaler

Pedaler

Alla våra klassiska modeller har aluminiumpedaler med gummiyta som ger bra grepp och som inte sliter på dina skor. Du som väljer en hybridmodell har olika pedaler att välja på beroende på vad du har för typ av cykelskor.

Handtag

På våra hybridcyklar sitter anatomiskt utformade handtag som sparar både händer och axlar samtidig som greppet blir bättre. Vissa av våra standardmodeller, t ex Apollo Haga har egna handtag, designade efter modellens utseende.

 

Historia

Namnet Apollo klingar lite osvenskt sådär, men trots det så är det ett faktiskt ett svenskt varumärke som såg dagens ljus i Värnamo 1934. Sedan 1998 äger Sportson rätten till varumärket och har sedan dess kontinuerligt tillverkat och utvecklat nya modeller för svenska förhållanden. Alla våra cyklar är designade utan kompromisser. För svenska förhållanden, för alla åldrar och all typ av cykling. Den egentliga orsaken till namnet Apollo går långt tillbaka i tiden. Cyklarna började tillverkas hos M. Berlin & Co. Aktiebolag i Värnamo, Småland 1934. På den tiden var de en symbol för nytänkande och konstruerade för svenska förhållanden – ett resultat av ett gediget yrkeskunnande. Precis som nu. Namnet har med direktör M. Berlins första cykelupplevelse att göra. Under sin skoltid i Stockholm fick han sin första cykel. Året var 1890. Denna var hantverksmässigt byggd av ett dåtida fabrikat som kallades just Apollo. Vikten var hela 24 kg och priset den lilla nätta summan av 450 kronor. När Berlin & Co skulle starta cykeltillverkning i Värnamo visade det sig att namnet Apollo var ledigt för registrering som varumärke, vilket ledde till att tillverkningen av Apollos första kollektion kunde börja.
Apollo är fortfarande en svensk cykel designad för att klara vårt svenska klimat. Alla modeller har rena, vackra linjer, är stabila och pålitliga. Tittar man på detaljerna och konstruktionen kan man se ny teknologi och traditionell svensk design i skön harmoni – en kombination som är svår att motstå. Varje år lanserar vi en ny kollektion, där vi möter upp det senaste inom cykel och trender. I år firar Apollo 80 år och det är glädjande att se att allt fler modeller rullar på våra gator. Apollo är för dig som är på väg genom livet. De fungerar lika bra när du pendlar till jobbet som hämtar på dagis. På landsvägar och på storstadsgator. För dig som väljer en Apollo så kan vi lova att när du sitter upp i sadeln, så kommer du minnas hur det är att cykla på riktigt.